1. Dokumentacija
  2. Ustvarjanje Anket
  3. Merjenje in omejitev časa odgovora

Merjenje in omejitev časa odgovora

AvaPolls vam omogoča da pri vsakem vprašanju omejitev čas odgovarjanja, kar storite v nastavitvah vprašanja ne desni strani v zavihku Napredno in nato označite ‘Časovna omejitev odgovarjanja (Timer)’, ter nastavite čas kako dolgo želite da imajo respondenti čas da odgovorijo, nastavite lahko od 1 sekunde do 10 minut. Vsaka stran v anketi lahko vsebuje le en timer, ko se ta izteče se anketa avtomatsko prestavi na naslednjo stran, ne glede na to koliko vprašanj brez timerja je na strani. Zaradi tega svetujemo uporabo vprašanj na svojih straneh, da se izognete neodgovorjenim vprašanjem.

V primeru, da želite izmeriti čas odgovarjanja, morate postaviti vsako vprašanje na svojo stran v anketi. Če želite imeti parapodatke o datumu in uri začetka ter konca izpolnjevanja vsake strani posebej, to lahko storite v zavihku ‘Podatki – Pregledovanje’ v tabeli izberete ‘+Prikaz stolpcev’ in izberete parapodatki respondentov. V tabeli s podatki se vam pojavijo stolpci.

Če bi želeli meriti čas odgovarjanja na vprašanje, morate prav tako imeti vsako vprašanje na svoji strani, saj se čas meri le za posamezno stran. V zavihku ‘Podatki – Pregledovanje’ lahko vključite parapodatke (‘+Prikaz stolpcev – Parapodatki respondentov’), da se poleg anketnih podatkov izpišeta tudi datum in ura, ko je respondent prispel na določeno stran vprašalnika. V tabeli se pojavijo stolpci:

  • Datum:
  • Začetek: točni datum in čas (ura, minute in sekunde), ko je respondent prišel na uvodno stran ankete (klik na URL povezave do izpolnjevanja ankete);
  • Konec: Zadnji čas aktivnosti respondenta na anketi, pri čemer ni upoštevana zaključna stran;
  • Stran 1: datum_1: Točen čas ko je respondent kliknil na »Naslednja stran« na strani 1;
  • Stran 2: datum_2: Točen čas ko je respondent kliknil na »Naslednja stran« na strani 2;
  • Stran n: datum_n (n = število strani): Točen čas ko je respondent kliknil na »zadnja stran« na strani n;
  • Čas zaključne strani (zaključek ankete) ni viden.

Povprečni časi po straneh lahko najdete v zavihku Testiranje – Trajanje dejanski časi’.

How can we help?